Om hantverkare

Det målas om i min lägenhet. Lager efter lager av omsorgsfullt valda tapeter av olika kulörer med olika mönster från olika årtionden ska rivas bort och ersättas med praktisk vit färg. För detta uppdrag har min hyresvärd skickat hem två hantverkare till mig.

Det finns två typer av hantverkare. Den ena, något romantiserade kan hända, med svällande deltamuskler och ett verktygsbälte fullt av stora, testosteronosande verktyg på den välsvarvade höften, vars renovering alltid avslutas med en snabbis på arbetsbänken. Den andra är från östeuropa och luktar rakvatten.

I mitt fall stämmer den senaste hantverkaren bäst in på mina grabbar. Den ena har en så brutal hockeyfrisyr att den troligtvis var brutal redan 1985. Det luktade billig herrparfym hemma långt efter de hade gått. Detta gör givetvis ingenting så länge det blir fint i rummet och jag inte hittar min smutstvätt på eBay.

Men snabbisen på arbetsbänken kan jag glömma.

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

6 kommentarer

  1. hmm, jag har målat som sommarjobb i rätt många år, och jag är nästan hundra på att jag aldrig fått en snabbis på arbetsbänkar som tack :( Tror inte ens jag fått en kram när jag tänker efter. Iof har jag mest målat till pensionärer.

  2. Den stora frågan är ju varför du skulle sitta och leta efter smutstvätt på eBay…?

  3. Marcus: Man ska inte underskatta pensionärer. :)
    Martin: Om smutstvätten är borta är det ju första stället man letar på.

  4. Långt efter de hade gått…???
    De skulle komma sju och nu är klockan halv tio!? Har de redan givit sig iväg? I så fall är det inte underligt att det ska ta fem dagar att fixa till ett rum.

  5. Mamma: De var iväg ett tag på morgonen och hämtade prylar.

  6. Om jag var hantverkare skulle jag nog snarare satsa på att knycka de nytvättade kläderna och sälja dem på eBay. Smutstvätt blir ju bara en massa extra arbete.

Kommentera